Esterházy-torta: diós tészta és lágy krémréteg izgalmas elegye

2020 szept 10

Esterházy-torta

Esterházy-torta

A diós desszertek megszállottja vagy? Szívesen fogyasztasz olyan édességeket, melyek magukon viselik a jól ismert, klasszikus jegyeket? A Hauernél a hazai gasztronómia egyik büszkeségét, az Esterházy-tortát is megkóstolhatod. Bár a dióról elsősorban azt tudni, hogy serkenti az agyműködést, de garantáltan nem csak gondolataid szárnyalnak majd az ínyencségtől, hanem első osztályú kulináris élményben is részed lesz.

A XIX. századból eredő édességet elsőként Esterházy Pál Antal számára készítették el, aki igencsak nagy ínyenc hírében állt. Bár kérdéses, hogy kinek kezei között született meg elsőként a diós, krémes finomság, de ez népszerűségéből semmit nem von el. A feltételezések szerint Franz Sachernek is benne lehetett a keze a dologban, hiszen a Sacher-torta megálmodása után az Esterházy család cukrászaként tevékenykedett.

Az Esterházy-torta alapvetően négy vagy öt diós piskótalapból áll össze, melyek között vajas krém kínálja a lágyam omló ízeket. Csokoládéval húzott fondant máz garantálja az édesség tradicionális megjelenését. A Hauernél a hagyományos ízek és a klasszikus cukrászdai környezet sajátos egyvelegével várjuk a diós édességek szerelmesei is.

A helyben készült Esterházy-torta eredeti ízei minden korosztály számára élményt jelentenek. Talán saját gyermekkorodból még emlékszel azokra a cukrászdai programokra, amikor az egymás mellett sorakozó sütemények már látványukkal elvarázsoltak. A Hauernél kiváló minőségű, eredeti receptek társulnak a klasszikus, békebeli cukrászda-hangulattal. Kóstold meg nálunk a diós Esterházy-tortát, és engedd, hogy magával ragadjanak az intenzív, mégis harmonikus ízek!