Magazin
Magazin
Egy kis bejgli-történelem: nem mindig mákkal és dióval készítették!
Az adventi időszakhoz közeledve egy olyan édesség is egyre gyakrabban az asztalra kerül, melyet sokan kifejezetten a karácsonyhoz kötnek. Tény pedig, hogy a mai kor embere által ismert mákos és diós beigli nem csak az ünnepekkor készíthető és fogyasztható, sőt,...
Somlói galuska: legenda és valóság a gasztronómia tükrében
Tökéletes piskóta hagyományos, diós és csokoládés verzióban, lágy vaníliakrém, minőségi csokoládéöntet és tejszínhab- Igen, nem más ez, mint a somlói galuska! A hazai édesszájúak hamisítatlan kedvencének elnevezése azonban megtévesztő lehet. Igazából somlyói galuska?...
Édes túró és baracklekvár? Hát persze, hogy Rákóczi túrós!
Tudtad, hogy a Rákóczi túrósnak semmi köze nincs Rákóczi fejedelemhez? Pedig így van! A kultikus süti ugyanis Rákóczi János szakácsmesterről kapta a nevét. 1964-ben került be a Konyhaművészet című könyvébe, így az utókor számára is megmaradt a klasszikus desszert...
Rigójancsi: egy szerelem története süteményben kiteljesedve
A művészetek és a szerelem nem állnak messze egymástól. Erre mi sem jobb példa, mint hogy az írókat, költőket, filmművészeti alkotókat megszámlálhatatlanul sokszor éppen ez az érzés inspirálta. De vajon hogyan hozható ez kapcsolatba a gasztronómiával? Ki volt Rigó...
Esterházy-torta: diós tészta és lágy krémréteg izgalmas elegye
Esterházy-torta A diós desszertek megszállottja vagy? Szívesen fogyasztasz olyan édességeket, melyek magukon viselik a jól ismert, klasszikus jegyeket? A Hauernél a hazai gasztronómia egyik büszkeségét, az Esterházy-tortát is megkóstolhatod. Bár a dióról elsősorban...
Sacher-torta: nem csak Bécsben kóstolhatsz mennyeit!
Mint oly sok mai napig töretlen népszerűségnek örvendő édességnek, így a Sacher-tortának is megvan a maga különleges története. Váratlan helyzetből világhírű édesség született Történt ugyanis 1832-ben, hogy Metternich herceg udvaránál megbetegedett a konyhafőnök, és...
A Hauer Cukrászda megédesíti az életet
Lágyan omló tészta, fenséges gyümölcsös ízek, a tejszínes és a csokoládés rétegek mennyei találkozása- csak néhány ok, amely miatt rajongunk a desszertekért. A sütemények története régmúlt időkre vezethető vissza, és ahány cukrászat, annyiféleképp készülnek és...
Hauer Cukrászda Budapest: a tradicionális és korszerű megoldások mestere
A minőségi megoldások hívei gyakran ragaszkodnak a tradicionális értékek megőrzéséhez. Ez akkor sincsen másként, ha gasztronómiáról van szó. Az évtizedek, sőt, gyakran évszázadok alatt beváltakon nem érdemes változtatni, hiszen éppen klasszikus jellegük miatt...
Hauer Cukrászda, ahol jelen és múlt ízei találkoznak
Vannak dolgok, melyek esetében a tradíciók és az évtizedes tapasztalatok jelentik a garanciát a minőségre. Az efféle színvonal iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik napjainkban, és ez akkor sincsen másként, ha Budapest vendéglátóhelyeiről van szó. A Hauer...