Magazin

Magazin

Somlói galuska: legenda és valóság a gasztronómia tükrében

Somlói galuska: legenda és valóság a gasztronómia tükrében

Tökéletes piskóta hagyományos, diós és csokoládés verzióban, lágy vaníliakrém, minőségi csokoládéöntet és tejszínhab- Igen, nem más ez, mint a somlói galuska! A hazai édesszájúak hamisítatlan kedvencének elnevezése azonban megtévesztő lehet. Igazából somlyói galuska?...

bővebben
Rigójancsi: egy szerelem története süteményben kiteljesedve

Rigójancsi: egy szerelem története süteményben kiteljesedve

​A művészetek és a szerelem nem állnak messze egymástól. Erre mi sem jobb példa, mint hogy az írókat, költőket, filmművészeti alkotókat megszámlálhatatlanul sokszor éppen ez az érzés inspirálta. De vajon hogyan hozható ez kapcsolatba a gasztronómiával? Ki volt Rigó...

bővebben
Sacher-torta: nem csak Bécsben kóstolhatsz mennyeit!

Sacher-torta: nem csak Bécsben kóstolhatsz mennyeit!

Mint oly sok mai napig töretlen népszerűségnek örvendő édességnek, így a Sacher-tortának is megvan a maga különleges története. Váratlan helyzetből világhírű édesség született Történt ugyanis 1832-ben, hogy Metternich herceg udvaránál megbetegedett a konyhafőnök, és...

bővebben
A Hauer Cukrászda megédesíti az életet

A Hauer Cukrászda megédesíti az életet

Lágyan omló tészta, fenséges gyümölcsös ízek, a tejszínes és a csokoládés rétegek mennyei találkozása- csak néhány ok, amely miatt rajongunk a desszertekért. A sütemények története régmúlt időkre vezethető vissza, és ahány cukrászat, annyiféleképp készülnek és...

bővebben
Hauer Cukrászda, ahol jelen és múlt ízei találkoznak

Hauer Cukrászda, ahol jelen és múlt ízei találkoznak

Vannak dolgok, melyek esetében a tradíciók és az évtizedes tapasztalatok jelentik a garanciát a minőségre. Az efféle színvonal iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik napjainkban, és ez akkor sincsen másként, ha Budapest vendéglátóhelyeiről van szó. A Hauer...

bővebben