Birsalmás ínyencség az idei Ország Tortája – kóstold meg a Hauernél!

2020 aug 12

ország tortája

CURIOSITAS, vagyis Kíváncsiság – Ország tortája

Mandulapiskóta, narancsos mandula mousse és étcsokoládé tükörbevonó mellé társul az idei Ország Tortájának különleges összetevője, a mogyoróolajos roppancsos csokolàdè ès a bársonyos birsalmazselé. A kreáció megálmodója Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester, aki már két éve kísérletezett azzal, hogy a birsalma megfelelő kombinációban kaphasson helyet egy tortában. Úgy tűnik, idén ez kifejezetten jól sikerült, ugyanis a CURIOSITAS, vagyis Kíváncsiság fantázianévre keresztelt torta nyerte a neves díjat. 

Ugyan vannak, akik kedvelik nyersen is a birsalma ízvilágát, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbbek számára élvezhetetlen az. Adott volt tehát a feladat, előcsalogatni a hagyományos magyar gyümölcs rejtett ízeit, s mindezt egy olyan cukrászati alkotás keretei között megtenni, mely összességében is elképesztő ízélményt nyújt. A Kíváncsiság a birs-zselé és a birs kompót társítását birs pálinkával kombinálva kínál harmonikus elegyet, mely méltón koronázza meg a mandula, a mogyoró és a csokoládé alkalmazását. A kitűnően eltalált összetevőknek köszönhetően a birsalma újjászületet és a kulináris élmények kedvelői ebben a formában kóstolhatják meg.

Szentivánéji Álom cukormentes – Ország tortája

A cukormentes édességek rajongói számára is újdonsággal szolgálhat az augusztusi ünnep. A Szentivánéji Álom névre keresztelt torta a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapatának hozzáértését dicséri. Savanykás, fahéjas meggylekvár, meggyes habkrém és tejszínes-zabpelyhes angolkrém találkoznak ebben a kétségkívül álomszerű csodában, melynek tetejét cukormentes fehércsokoládé takarja. Az elegáns megjelenésről liofilizált meggy gondoskodik, így a habkönnyű desszert igazán egyedi és stílusos külsővel is rendelkezik. Az akár cukorbetegek által is bátran fogyasztható finomság a CURIOSITAS-hoz hasonlóan elérhető a Hauernél. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban 14. alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt, amelynek nyertese tulajdonképpen Magyarország szimbolikus születésnapján, államalapító Szent István ünnepén került minden évben bemutatásra. Korábban, hagyományosan a Magyar Ízek Utcájában lehetett megkóstolni a nyertes alkotást, idén azonban az aktuális helyzet miatt a programok elmaradnak. Az édes ízek szerelmeseinek azonban most sem kell lemondaniuk a különlegességnek számító birsalmás kreációról, hiszen a Hauernél is lehetőség van a CURIOSITAS megkóstolására. Nevéből adódóan valóban felkelti a kíváncsiságot, hiszen olyan izgalmas kreációként tartjuk számon, mely tényleg tud újat mutatni a torták világában. Térj be hozzánk, és engedd magad elvarázsolni az idei Ország Tortájával!

ország tortája